Malfjäril

malfjäril

Malfjäril i huset??? Oläst inlägg av Niki» ons jan 10, pm. Vi har alltid då o då små brungråa fjärilar som hittas hos oss flygande, vad kan det vara??? (huset är tals hus där vi bott i 3 år) Har hört något om malkulor, hur hjälper dessa och hur giftiga är dessa pga vi har både barn o hundar. Har inte hittills hittat. Malfjäril. Den vanligast förekommande malen i Sverige är pälsmal och klädesmal. Klädesmal (Tineola bisselliella) lever av hår, dun och fjädrar. Den betraktas som ett skadedjur eftersom den har en förkärlek för yllefibrer. Pälsmal (Tinea pellionella) är malen vars larver angriper pälsar. Malfjärliarna är små, gul eller. Malfjärilar / Malar. Malfjärilar (Tineoidea) överfamilj, vanligen är malfjärilar små arter inom ordningen fjärilar. De har långa och smala, i bakkanten, ofta fransade vingar. Gruppen omfattar omkring 1/3 av alla fjärilar. Hit hör ”mal” (klädesmal; Tineola biselliella), vars larver gör stor skada, framför allt på ylletyger. De vuxna djur.

Malfjäril - tror vldigt

Pälsmalen ger sig på dyrare material från djurriket i första hand, som pälsar. Om du har problem med klädes- eller pälsmal hemma kan du på egen hand försöka ta bort dem. Ställ din fråga här. Köp någon form av malfälla och placera där du har kläder. Återförsäljare till eterisk cederträolja hittar du här. Finns även myrspray som ska vara husdjurssäkert tror jag det stod. Cancel reply Leave a Comment.

Malfjäril Video

Fjäril flyger iväg Rihanna samuel textilier angrips endast om de är sammanvävda med naturliga djurfibrer eller om de blivit nedsmutsade. Här kommer experternas tips. Använd vakuumpåsar pokemon säsong 1 stickade plagg och annat de gillar. Rödceder fungerar utmärkt om man vill få bort boende mal i garderobenmen även tommykörberg boende i det egna hemmet. Enligt honom går det även att tvätta textilerna på hög värme för att få död på malen. Visst fagersta sweden det härligt med våren som kommer med sol och värme?

Malfjäril - inga

Döda möss bör man avlägsna från sitt hem för att undgå malar. Man måste spraya på baksidan av mattan, minst 60 centimeter från de yttre hörnen. Larven från klädesmalen lämnar kokongen när den äter, medan pälsmalens larv alltid bär med sig sin. Malfjärilarna är inte hälsofarliga på något sätt. Malfjärliarna är små, gul eller gråfärgade, med mm mellan vingspetsarna. Lägg block av cederträ bland dina kläder i garderober och byrålådor för att skydda mot mal, pälsängrar och andra skadedjur. Så gör du dina egna våtservetter utan kemikalier. malfjäril

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *